Waarom is het aanschaffen van zonnepanelen een verstandige keuze?

Inmiddels zijn er velen die profiteren van hun eigen zonnepanelen op het dak. En dat zullen er alleen maar meer worden, aangezien het aanschaffen van zonnepanelen steeds aantrekkelijker wordt. Waarom? Dat vertellen we je hier.

In tegenstelling tot een paar jaar geleden – toen zonnepanelen nog voor een zeer kleine groep betaalbaar waren – zijn ze nu een stuk voordeliger en dus voor veel meer mensen een goede investering. Waarom zijn zonnepanelen dan zo’n goede investering? Allereerst omdat je er het milieu mee helpt. Zonne-energie is schone energie die tot wel dertig keer minder CO2 uitstoot dan energie van kolen of gas. Daarnaast kun je met zonnepanelen flink veel geld besparen. Ze kosten in eerste instantie veel geld, maar omdat ze de energierekening flink verlagen – of zelfs helemaal laten verdwijnen – verdienen ze zichzelf op den duur terug. Een voorbeeld: om een gemiddeld huishouden volledig van energie te voorzien, heb je zo’n acht à veertien panelen nodig. Dit kost zo’n 11.700 euro. Hiermee bespaar je ieder jaar wel zo’n 1.200 euro, waardoor de panelen al na tien jaar zijn terugverdiend. Alle besparingen erna zijn pure winst.

Lange levensduur

Zonnepanelen bevatten geen bewegende onderdelen, waardoor er geen mechanische slijtage kan optreden. Hierdoor zijn zonnepanelen zeer duurzaam; ze gaan zeker 25 jaar mee. Dat betekent dat – wanneer de panelen zich eenmaal terugverdiend hebben – je nog zeker vijftien jaar van hun winstgevendheid kunt profiteren. Daarnaast zijn de panelen bijzonder onderhoudsvriendelijk. De regen zorgt ervoor dat het meeste vuil van de panelen af wordt gespoeld, waardoor je er zelf amper omkijken naar hebt. Controleer ze slechts één of twee keer per jaar op achterblijvend vuil.

Verder zorgen zonnepanelen ervoor dat je huis in waarde stijgt. Duurzame huizen liggen een stuk aantrekkelijker in de markt, waardoor huizen met zonnepanelen bijzonder gewild zijn. Overtuigd van de voordelen? Schaf ze dan ook aan en profiteer ervan! Denk eraan dat vergelijken van zonnepanelen ook veel geld kan schelen. Oriënteer je dus goed voor je een beslissing maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *