Subsidie zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen
Ben je van plan om zonnepanelen aan te schaffen en benieuwd naar het ontvangen van subsidie? Er zijn een aantal mogelijkheden voor subsidie zonnepanelen. Onderstaand zullen we de mogelijkheden met u doornemen. Voor het ontvangen van subsidie voor uw zonnepanelen wordt er gekeken of de aanvrager een particulier is of een zakelijke klant.

Hier kun je vrijblijvend offertes voor zonnepanelen aanvragen en genieten van een interessante ‘subsidies’.

Subsidie zonnepanelen

Eigenlijk kun je niet meer echt spreken van een subsidie voor zonnepanelen. Deze is namelijk al een tijd vervallen. Maar particulieren kunnen nog wel van een leuke korting genieten wanneer ze besluiten om zonnepanelen aan te schaffen. U kunt namelijk de gehele BTW van de installatie terug krijgen, zowel van het materiaal al de montage er van. U als particulier kunt namelijk als ondernemer beschouwd worden wanneer u terug levert aan bv Essent. Hierdoor kunt u dus alle BTW terug krijgen van de belastingdienst. De BTW teruggave is vele malen interessanter dan de subsidie voor zonnepanelen die er voor heen was.

Gemeentelijke subsidie zonnepanelen

In sommige gemeenten en of provincies is het mogelijk om subsidie voor zonnepanelen te krijgen. Zo zijn er mogelijkheden voor financieringen met zeer lage rentes of een eenmalige financiƫle bijdrage. Wanneer u de energie label van uw woning verbeterd kan dit ook nog eens een leuke rente korting opleveren.

Benieuwd hoeveel het zal kosten om zonnepanelen op uw woning te laten installeren? Vraag dan maar eens vrijblijvend meerdere offertes aan van zonnepanelen specialisten uit uw regio.