Opbrengst zonnepanelen

Opbrengst zonnepanelen

Gebruik maken van zonne-energie is in Nederland heel goed mogelijk. De opbrengst van zonnepanelen kunnen al snel een groot deel van uw maandelijks verbruik dekken. Hoewel de opbrengst van zonnepanelen niet altijd genoeg is voor uw maandelijkse gebruik , zullen ze wel een flinke besparing opleveren.

U kunt zich persoonlijk laten voorlichten door onze vakmensen. Vult u het aanvraagformulier maar in en onze specialisten zullen binnen 24 uur contact met u opnemen.

Het vermogen is bepalend voor de opbrengst zonnepanelen

Om het vermogen van zonnepanelen aan te duiden word gebruik gemaakt van Wp (Wattpeak), wordt ook wel het nominale paneelvermogen genoemd. Dit is het vermogen dat geleverd kan worden onder bepaalde omstandigheden. Bij het berekenen van de verwachte opbrengst van de zonnepanelen wordt een omreken factor gebruikt van kWh per Wp nominaal vermogen gebruikt. Zonnepanelen leveranciers vermelden bij hun producten altijd het nominale vermogen (Wp) en de verwachte opbrengst (kWh).

Gemiddelde opbrengst zonnepanelen

Gemiddeld zal een zonnepaneel van 1m2, 120 kWh aan elektriciteit opwekken.. Gemiddeld gebruikt een huishouden zo’n 3500 kWh. Plaats u de zonnepanelen op de zuidkant van uw dak, dan heeft u er ongeveer 16 nodig om dit op te wekken. Zonnepanelen leveranciers adviseren om voor 75% van uw gebruik op te wekken door middel van zonnepanelen. Voor stroom wat u opwekt boven uw gebruik krijgt u een terug lever vergoeding. Deze vergoeding is lager dan wat u zelf zou moeten betalen voor het afnemen van stroom bij uw leverancier.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie? Vraag dan eens offertes aan en laat ons de opbrengst zonnepanelen berekenen. Dit kunt u doen via onze aanvraagformulier.