Duurzame energie

Duurzame energie is energie die wij altijd zullen kunnen gebruiken en nooit op zal raken. Wanneer het opwekken van energie niet ten nadele is van het milieu, wordt dit gezien als duurzame energie.

In Nederland kennen wij dus meerdere soorten van duurzame energie. Denk bijvoorbeeld eens aan windenergie, energie geleverd door waterkracht en zonne-energie. Deze vormen van energie opwekken is volledig milieuvriendelijk en kunnen wij altijd gebruik van blijven maken en zijn dus duurzaam.

Duurzame energie van zonnepanelen

In Nederland schijnt de zon voldoende om duurzame energie op te wekken voor eigen gebruik. Door het laten plaatsen van zonnepanelen kun je op een milieuvriendelijke manier stroom opwekken, dit gebeurt met blauwe zonnepanelen op het dak.

Maar het is ook mogelijk om kraanwater te verwarmen door middel van zonne-energie. Hiervoor gebruikt men een zonneboiler in combinatie met zwarte zonnecollectoren.

Ben je benieuwd of jouw woning geschikt is om zonnepanelen of een zonneboiler te laten plaatsen? Vraag dan eens een vrijblijvend advies gesprek aan met onze adviseurs door het formulier links (op mobiel onderaan de pagina) in te vullen.

Zonnepanelen prijzen vergelijken

Nu is het de tijd om te investeren in zonnepanelen. De momenteel dalende prijzen van zonnepanelen en de stijgende prijs van elektriciteit, maken het nu erg interessant om te gaan investeren in zonnepanelen. Gemiddeld genomen is de investering voor zonnepanelen binnen 7 jaar terugverdiend. Dit was een aantal jaar geleden nog tussen de 10 en 15 jaar. Laat de zon voortaan ook jouw energierekening betalen en leef tegelijkertijd milieubewuster.

Wanneer je van plan bent om daadwerkelijk voor zonnepanelen te gaan is het van belang om een aantal bedrijven met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit. Om zonnepanelen te vergelijken van meerdere bedrijven hoef je bij ons op de site maar 1 aanvraagformulier in te vullen en wij verzorgen de rest. Je ontvangt dan binnen 24 uur drie offertes van bedrijven uit jouw regio.

Subsidie duurzame energie

Subsidie duurzame energie
Klik op de afbeelding voor de hoogte van de subsidie die beschikbaar is

De overheid stimuleert het gebruik van duurzame energie en heeft daarom ook subsidies beschikbaar gesteld, de zogeheten Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Met deze subsidie kun je een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Voor de aanschaf van zonnepanelen is er helaas geen subsidie beschikbaar. Wel kun je de BTW terug krijgen van de aanschaf van zonnepanelen.